Troškinti vištų skrandukai
- Ingredientai
1 skiltelė česnako;
5 g druskos;
5 g pipirų;
1 šaukštas grietinės;
1 morka;
100 g pievagrybių;
2 šaukštai pomidorų padažo;
1 gabalėlis sviesto kepimui;
1 svogūnas;
8 vištų skrandukai.- Gaminimas
-
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius). Tuomet juos pjaustome griežinėliais (ne per smulkiai) ir apkepiname svieste. Česnaką susmulkiname, svogūną pjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir viską šiek tiek pakepiname svieste. Tada dedame smulkintus griežinėliais pievagrybius ir viską dar pakepame. Suminkštėjus pievagrybiams, dedame ten apkeptus skrandukus, pilame grietinę, pomidorų padažą, paskaniname prieskoniais ir patroškiname apie 10 minučių. Vištų skrandukus patiekiame pagal norus. Galima su virtomis bulvėmis ir marinuotomis saldžiosiomis paprikomis.
Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |