Lydekai paliepus
- Ingredientai
1 pakelis Santa maria žuvies prieskonių;
2 kg upėtakio;
2 morkos;
3-5 bulvės;
3 svogūnai;
2 skiltelės česnako;
Daumantų majonezas (su krapais);
1 citrina.- Gaminimas
-
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei arbatiniu šaukšteliu druskos.
Tada susipjaustom bulves šiaudeliais, svogūnus griežinėlias, susmulkinam česnaką, morkas sutarkuojam smulkiai. Viska sumaišom su puse indelio majonezo ir sukemšam į upėtakį. Citriną supjaustome griežinėliais ir įpjovę nugarą kas 2 cm susmeigiam į upėtakį. Uždengiam folija ir kepame 180 C apie 1 h 45 min.
Gairės: Santa maria žuvies prieskoniai, upėtakis, morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, Daumantų majonezas, citrina, druska.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Rudens gėrybės sveikatai





Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai





Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |

Baravykų kotletai





Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |

Baklažanų sluoksniuotis





Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |

Netikri balandėliai





Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |

Troškintos daržovės su mėsa





Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru





Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |

Vištienos ir daržoviu troškinys





Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |

Bulvių plokštainis





Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |

Bulvių - grybų apkepas





Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |

Tortilija su daržovėm ir mėsa





Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |

Įdaryti baklažanai





Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |

Skanus ir paprastas troškinukas





Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |

Bulvinė pica





Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |

Įdaryta paprika





Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |