Lydekai paliepus
- Ingredientai
1 pakelis Santa maria žuvies prieskonių;
2 kg upėtakio;
2 morkos;
3-5 bulvės;
3 svogūnai;
2 skiltelės česnako;
Daumantų majonezas (su krapais);
1 citrina.- Gaminimas
-
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei arbatiniu šaukšteliu druskos.
Tada susipjaustom bulves šiaudeliais, svogūnus griežinėlias, susmulkinam česnaką, morkas sutarkuojam smulkiai. Viska sumaišom su puse indelio majonezo ir sukemšam į upėtakį. Citriną supjaustome griežinėliais ir įpjovę nugarą kas 2 cm susmeigiam į upėtakį. Uždengiam folija ir kepame 180 C apie 1 h 45 min.
Gairės: Santa maria žuvies prieskoniai, upėtakis, morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, Daumantų majonezas, citrina, druska.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Velykinis triušis
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |