Saldūs bulviniai kleckučiai
- Ingredientai
1 šaukštas aguonų;
2 šaukštai cukraus;
1 kiaušinio trynys;
100 g miltų;
200 g natūralaus jogurto;
200 g virtų bulvių.- Gaminimas
-
Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Masę išmaišyti. Užkaisti puodą su vandeniu. Pasiruošti miltuotą lentelę. Arbatiniu šaukšteliu imti bulvių masės ir dėti ant miltuoto paviršiaus. Apvolioti bulvinukus miltais. Pasidaryti tokių rutuliukų apie 10. Kai vanduo puode užvirs, miltuotomis rankomis imti bulvių rutuliuką ir pavolioti rankomis, kad gautųsi toks storas vikšras. Jeigu neišeina klecko suformuoti, gali būti, kad masė per skysta. Pridėkite miltų. Virti tol, kol kleckučiai iškils. Tuo tarpu galima pasiruošti dar 10 bulvinių rutuliukų, kuriuos toliau virsime. Išvirusius kleckiukus reikia apkepti svieste arba aliejuje iš abiejų pusių, kad įgautų auksinę spalvą. Tuomet juos dedame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra, patiekiame su mėlynių ar kitokia uogiene.
Gairės: aguonos, cukrus, kiaušinio trynys, miltai, natūralus jogurtas, virtos bulvės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Mielinis pyragas su varške





Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |

Pusrytinės gaivios salotos





Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |

Močiutės mielinis pyragas su obuoliais





Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |

Bananų ledai





Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis





Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |

Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis





Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |

Plikytos tešlos pyragaičiai





Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |

Varškės apkepas kitaip





Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |

Šokoladinis pyragaitis





Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |

Kokosinkinai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Pyragėliai





Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |

Vaflių rageliai





Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |

Obuolių pyragas





Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |

Netikras šokoladinis pyragas





Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |