Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

Kiaušinis;
lašišų filė be odos;
sterkų filė.

Padažas:
0,01 g šafrano;
50 g grietinėlės;
citrina;
druska;
pipirai.

Įdaryti pievagrybiai:
5 pievagrybiai;
20 g grietinėlės;
40 g sūdytos lašišos;
20 g kietojo sūrio.

Gaminimas

Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė sutrinkite elektriniu maišytuvu, įdėkite išplaktą pusę kiaušinio, piene pamirkytą batoną be plutelės, supilkite grietinėlę ir vėl sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų ir žuvų prieskonių. Sterkų masę įdėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant lašišų filė. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7-12 minučių.

Paruoškite padažą:
Vandenyje ištirpinkite šafraną, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų.

Pagaminkite pievagrybius:
Nuplaukite, nulupkite galvutes ir nupjaukite kotelius. Į išplaktą grietinėlę įdėkite smulkiai sukapotas sūdytas lašišas, įtarkuokite kietojo sūrio, išmaišykite ir šia mase įdarykite pievagrybių galvutes. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Pievagrybius kepkite orkaitėje 10-15 minučių.

Gairės: kiaušinis, lašišų filė be odos, sterkų filė, šafranas, grietinėlė, citrina, druska, pipirai, pievagrybiai, sūdyta lašiša, kietasis sūris.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Pyragas su mesa ir brokoliais
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
 
 
 
Strėvos suktinis

Strėvos suktinis

2 2 2 2 2

 

Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai...

Gairės: Karbonadinė jautiena, kiaušiniai, džiūvėsėliai, riebalai, pipirai, prieskoniai, grybai, sviestas, druska.

 
Avienos pjaustiniai

Avienos pjaustiniai

2 2 2 2 2

 

Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos...

Gairės: Avienos pjaustiniai, citrina, druska, grūsti juodieji pipirai, rozmarinas, mėtos, alyvuogių aliejus, svogūnas, česnakas.

 
Iškylautojų šonkauliukai

Iškylautojų šonkauliukai

2 2 2 2 2

 

Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio...

Gairės: Šonkauliukai, apelsinai, citrina, svogūno galvutė, česnako skiltelė, obuolys, bazilikas, jautienos prieskoniai, lauro lapai, muskato riešutas, druska.

 
Pomidorai tešloje

Pomidorai tešloje

2 2 2 2 2

 

Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome...

Gairės: pomidorai, miltai, fermentinis sūris, kiaušiniai, džiovintas bazilikas, pipirai, druska.

 
Krevetės su šonine

Krevetės su šonine

1 1 1 1 1

 

Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti...

Gairės: krevetės, šoninė, citrinos sultys, pipirai, druska.

 
Šašlykų marinatas

Šašlykų marinatas

2 2 2 2 2

 

Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad...

Gairės: Kiaulienos nugarinė, svogūnai, bazilikas, citrinos, mairūnas, rozmarinas, čiobrelių prieskoniai, melisa, pipirai, druska.

 
Kaip mes be bulvių

Kaip mes be bulvių

2 2 2 2 2

 

Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,...

Gairės: bulvės, lašiniai, svogūno žiedai, krapai, kmynai, druska.

 
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių

2 2 2 2 2

 

Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5...

Gairės: Cukinijos, balta duona, kiaulienos spirgučiai, juodosios alyvuogės, jalapeno pipiras, malti svogūnai, kapoti pomidorai, druska.

 
Lašišos filė apelsinų sultyse

Lašišos filė apelsinų sultyse

2 2 2 2 2

 

Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,...

Gairės: lašiša, apelsinų sultys, rudasis cukrus, augalinis aliejus, sojų padažas, kalendros milteliai, ananasų minkštimas, melionas.

 
Baklažanai graikiškai

Baklažanai graikiškai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,...

Gairės: Baklažanai, druska, citrinų sultys, česnakas, alyvuogių aliejus, Fetos sūris, juodieji pipirai, kapoti žalumynai.

 
Vištienos – daržovių vėrinukai

Vištienos – daržovių vėrinukai

1 1 1 1 1

 

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame...

Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.

 
Cinamono-medaus sparneliai

Cinamono-medaus sparneliai

2 2 2 2 2

 

Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite....

Gairės: Viščiuko sparneliai, česnakas, sojos padažas, ryžių actas, medus, maltas cinamonas, kmynai, maltas imbieras.

 
Jautiena su slyvomis

Jautiena su slyvomis

1 1 1 1 2

 

Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę...

Gairės: Jautienos filė, džiovintos slyvos, grietinė, pomidorų padažas, pipirai, druska, rozmarinai, bazilikas, muskato riešutas, aliejus.

 
Švediški veršienos suktinukai

Švediški veršienos suktinukai

2 2 2 2 2

 

Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti...

Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.

 
Kiaulienos kepsniai

Kiaulienos kepsniai

1 1 1 1 2

 

Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,...

Gairės: Kiauliena, konservuoti ananasai, pomidorai, svogūnai, sūris, majonezas, druska, pipirai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų