Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
- Ingredientai
Kiaušinis;
lašišų filė be odos;
sterkų filė.Padažas:
0,01 g šafrano;
50 g grietinėlės;
citrina;
druska;
pipirai.Įdaryti pievagrybiai:
5 pievagrybiai;
20 g grietinėlės;
40 g sūdytos lašišos;
20 g kietojo sūrio.- Gaminimas
-
Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė sutrinkite elektriniu maišytuvu, įdėkite išplaktą pusę kiaušinio, piene pamirkytą batoną be plutelės, supilkite grietinėlę ir vėl sutrinkite. Įberkite druskos, pipirų ir žuvų prieskonių. Sterkų masę įdėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant lašišų filė. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 7-12 minučių.
Paruoškite padažą:
Vandenyje ištirpinkite šafraną, įpilkite grietinėlės, užvirinkite, įspauskite citrinų sulčių, įberkite druskos ir pipirų.Pagaminkite pievagrybius:
Nuplaukite, nulupkite galvutes ir nupjaukite kotelius. Į išplaktą grietinėlę įdėkite smulkiai sukapotas sūdytas lašišas, įtarkuokite kietojo sūrio, išmaišykite ir šia mase įdarykite pievagrybių galvutes. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Pievagrybius kepkite orkaitėje 10-15 minučių.
Gairės: kiaušinis, lašišų filė be odos, sterkų filė, šafranas, grietinėlė, citrina, druska, pipirai, pievagrybiai, sūdyta lašiša, kietasis sūris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais
Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |
Raudonieji barščiai
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Virtiniai
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |
Kepti kalmarų žiedai
Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Paella
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Šernienos troškinys
Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |
Troškinti grybai su bulvėmis
Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |
Įdaryti pomidorai
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |
Moliūgų apkepas
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |
Ryžiai su daržovėmis
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Su alumi marinuotas kiškis
Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |
Kepta antis su mandarinais
Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |