Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Ingredientai
Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.- Gaminimas
-
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Troškinta vištiena su voveraitėmis





Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |

Kiauliena baltame vyne





Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |

Jautiena kinietiškai





Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |

Kiauliena su grybų padažu





pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |

Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis





Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |

Jautienos kepsnys





Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |

Lazanija su špinatais





Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu





Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |

Kriauklės su įdaru





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |

Įdaryti makaronai





Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |

Makaronai su mėsos faršu





Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |

Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai





Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |

Daržovių troškinys su makaronais





Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu





Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |

Makaronai su krevetėmis





Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |