Lazanija su špinatais ir varške
- Ingredientai
100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.- Gaminimas
-
Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).
Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.
Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.
Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |