Lazanija su špinatais ir varške

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g fermentinio sūrio;
2 šaukštai grietinės;
0.5 pakelio makaronų lakštų;
1 stiklinė pieno;
300 g špinatų;
100 g sviesto
1 svogūnas;
400 g varškės.

Gaminimas

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima išsisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume gan skystai atrodančią masę (špinatų lapai turi būti beveik apsemti padažu).

Špinatus paliekame aušti, o greta uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.

Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu.

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Makaronai su dilgėlių pesto
Kimšti vištienos ketvirčiai
 
 
 
Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais

2 2 2 2 2

 

Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus...

Gairės: Jautienos kumpis, virtos pupelės, marinuoti agurkai, svogūnai, pomidorų padažas, druska, pipirai, lauro lapas, miltai, grietinė, aliejus.

 
Raudonieji barščiai

Raudonieji barščiai

2 2 2 2 2

 

Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,...

Gairės: sultinys, švieži kopūstai, bulvės, morkos, svogūnai, petražolės, pomidorai, miltai, sviestas, grietinė, cukrus, citrinų rūgštis.

 
Virtiniai

Virtiniai

2 2 2 2 2

 

Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad...

Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.

 
Kepti kalmarų žiedai

Kepti kalmarų žiedai

1 1 1 1 1

 

Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,...

Gairės: Kalmarų žiedai, aliejus, miltai, majonezas, kiaušinis, juodieji pipirai, džiovintas raudonėlis, druska.

 
Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai

2 2 2 2 2

 

Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus...

Gairės: Kalmarai, menkės filė, majonezas, petražolės, svogūnas, druska, česnakai, alyvuogių aliejus.

 
Paella

Paella

1 1 1 1 2

 

1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes...

Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.

 
Šernienos troškinys

Šernienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,...

Gairės: Šerniena, morkos, bulvės, cukinija, druska, prieskoniai, sausas vynas.

 
Troškinti grybai su bulvėmis

Troškinti grybai su bulvėmis

1 1 1 1 1

 

Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį....

Gairės: pievagrybiai, bulvės, grietinė, pomidorų tyrė, sviestas, aliejus, svogūnas, druska, juodieji pipirai, lauro lapai, žali krapai.

 
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai

2 2 2 2 2

 

Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais....

Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.

 
Moliūgų apkepas

Moliūgų apkepas

1 1 1 2 2

 

Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname...

Gairės: Moliūgas, varškė, kiaušiniai, manų kruopos, razinos, cukrus, vanilinis cukrus, druska, džiūvėsėliai, aliejus, grietinė.

 
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis

1 1 1 2 2

 

Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje....

Gairės: ryžiai, paprika, pievagrybiai, svogūnai, moka, brokolis, česnakas, prieskoniai, druska, pipiras.

 
Svogūnų pica

Svogūnų pica

2 2 2 2 2

 

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su majonezu, dėti miltus, sodą ir minkyti tešlą. Ją...

Gairės: sviestas, majonezas, soda, miltai, dideli svogūnai, fermentinis sūris, krabų lazdelės, prieskoniai picai.

 
Kepta višta su džiovintais vaisiais

Kepta višta su džiovintais vaisiais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,...

Gairės: vista, majonezas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvų aliejus, džiovintos slyvos, džiovinti abrikosai.

 
Su alumi marinuotas kiškis

Su alumi marinuotas kiškis

2 2 2 2 2

 

Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite...

Gairės: Vidutinio dydžio kiškis, rūkyti lašiniai, margarinas, druska, pipirai, sultinys, grietinėlė, alus.

 
Kepta antis su mandarinais

Kepta antis su mandarinais

1 1 1 1 2

 

Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje...

Gairės: Antis, mandarinai, sviestas, malti pipirai, druska, džiovinti čiobreliai, medus, bazilikas, muskatas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų