Kepsniai iš faršo
- Ingredientai
500 g mėgstamo faršo;
1 kiaušinis;
truputis česnako;
mėsa;
faršo prieskoniai;
sauja džiūvesėlių;
pora šaukštų krakmolo;
šaukštas grietinės;
2 pomidorai;
250 g fermentinio sūrio;
3 šaukštai majonezo;
1 šaukštas krienų.- Gaminimas
-
Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus miltuose iškepame keptuvėje. Iškepusius dedame į lėkštę. Majonezą sumaišome su krienais (jei nemėgstate, galima jų ir nenaudoti), aptepame iškeptus faršo kepsniukus, ant viršaus uždedame po griežinėlį pomidoro ir užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę, arba i mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų sūris.
Garnyrą galite patys rinktis. Galima naudoti virtas, apkeptas bulves, pomidorų, agurkų, ridikėlių salotas su grietine ir šviežiai marinuotus agurkėlius.Paruoštus kepsniukus dedame į lėkštę, sudedame garnyrą, salotas.
Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |