Bulvių apkepas su kumpiu
- Ingredientai
9 bulvės;
3 kiaušiniai;
300 g olandiško sūrio;
500 g rūkyto kumpio su lašinukais;
3 svogūnai.- Gaminimas
-
Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad sukristu visa masė, jokiu būdu nereikia apskrudinti) ir paliekame atvėsti. Tada išsiplakam kiaušinius ir susitarkuojame sūrį - sumaišome bendrame dubenyje. Galima įberti prieskonių. Galima žolinių prieskonių, nes sūrumo pakaks nuo kumpio. Nusiskutę bulves susipjaustome maždaug 5 mm griežinėliais ir sudėję į puodą paverdame kokias 3 min, tada nukošiame ir perpilame šaltu vandeniu. Paėmę kepimo skardą sluoksniuojame: bulves, sūrio ir kiaušinio masę, apkeptas kumpis su svogūnais, tada vėl bulves, vėl sūrio su kiaušiniu masę ir t.t. Viršuje turi būti bulvės apteptos sūrio su kiaušiniu mase.
Gairės: bulvės, kiaušiniai, olandiškas sūris, rūkytas kumpis su lašiniais, svogūnai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Vištiena su naminiais makaronais
Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |
Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |
Šerniena su baravykų rissoto
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |
Triušienos troškinys
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |
Šernienos kepsnys
Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |
Stirnienos kepsnys
Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |
Triušienos guliašas su daržovėmis
Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |
Troškinta šerniena su daržovėmis
Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |
„Netikras zuikis“
Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |
Farširuota Kalėdinė lydeka
Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Kepta višta su bulvėmis
Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |