Ingredientai
9 bulvės;
3 kiaušiniai;
300 g olandiško sūrio;
500 g rūkyto kumpio su lašinukais;
3 svogūnai.
Gamyba
Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad sukristu visa masė, jokiu būdu nereikia apskrudinti) ir paliekame atvėsti. Tada išsiplakam kiaušinius ir susitarkuojame sūrį - sumaišome bendrame dubenyje. Galima įberti prieskonių. Galima žolinių prieskonių, nes sūrumo pakaks nuo kumpio. Nusiskutę bulves susipjaustome maždaug 5 mm griežinėliais ir sudėję į puodą paverdame kokias 3 min, tada nukošiame ir perpilame šaltu vandeniu. Paėmę kepimo skardą sluoksniuojame: bulves, sūrio ir kiaušinio masę, apkeptas kumpis su svogūnais, tada vėl bulves, vėl sūrio su kiaušiniu masę ir t.t. Viršuje turi būti bulvės apteptos sūrio su kiaušiniu mase.