Išsigandęs plovas
- Ingredientai
3 pakeliai ryžių;
800 g - 1 kg kiaulienos kumpio;
1 didelė arba 2 nedidelės morkos;
2 dideli svogūnai;
1 česnakas;
1 raudonoji paprika;
druska;
karis;
prieskoniai plovui;
aliejus.- Gaminimas
-
Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos sutarkuojamos per burokinę tarką, svogūnai smulkiai supjaustomi, česnakai – irgi. Morkas vandenyje 2 min pakepame, tada sudedame svogūnus ir česnakus, įberiame druskos, česnakinės druskos, pipirų, pakepame vėl šiek tiek. Tada į morkas suverčiame išvirtą mėsytę, sudedame plovo prieskonius ir kepame tol, kol iškeps morkos. Prieš baigiant kepti, sudedama supjaustyta paprika. Tada viską suverčiame ant birių ryžių. Įpilame šaukštą aliejaus. Išmaišome. Jeigu trūksta kokių prieskonių – jų įberiame. Maišant dar šiek tiek patroškiname.
Gairės: ryžiai, kiaulienos kumpis, morkos, svogūnai, česnakas, raudonoji paprika, druska, karis, prieskoniai plovui, aliejus.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Lazanija





Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |

Makaronai su šonine ir pievagrybiais





Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |

Lazanija su cukinija





Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |

Kiaušiniais užkepti makaronai





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |

Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas





Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu





Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |

Kepenėlių tortas





Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |

Pistacijomis įdaryta višta





Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |

Vištiena su spagetti makaronais





Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |

Vištienos pyragas





Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |

Vištiena su medumi





Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |

Švelni vištiena su abrikosais





Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |

Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai





Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |

Vištiena su kariu ir medumi





Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |

Vištiena su pomidorų salotomis





Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |