Ingredientai
3 pakeliai ryžių;
800 g - 1 kg kiaulienos kumpio;
1 didelė arba 2 nedidelės morkos;
2 dideli svogūnai;
1 česnakas;
1 raudonoji paprika;
druska;
karis;
prieskoniai plovui;
aliejus.
Gamyba
Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos sutarkuojamos per burokinę tarką, svogūnai smulkiai supjaustomi, česnakai – irgi. Morkas vandenyje 2 min pakepame, tada sudedame svogūnus ir česnakus, įberiame druskos, česnakinės druskos, pipirų, pakepame vėl šiek tiek. Tada į morkas suverčiame išvirtą mėsytę, sudedame plovo prieskonius ir kepame tol, kol iškeps morkos. Prieš baigiant kepti, sudedama supjaustyta paprika. Tada viską suverčiame ant birių ryžių. Įpilame šaukštą aliejaus. Išmaišome. Jeigu trūksta kokių prieskonių – jų įberiame. Maišant dar šiek tiek patroškiname.