Kimšta antis su bulvėmis
- Ingredientai
1 antis;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
175 g virto kumpio;
2 šaukštai riebalų;
400 g bulvių;
500 g obuolių;
druska;
pipirai.- Gaminimas
-
Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname. Smulkiai supjaustytus obuolius, kumpį sumaišome su anties kepenimis, apkepusiais svogūnais ir apvirusiomis bulvėmis. Įmušame kiaušinius, beriame tinkančių mėgstamų prieskonių ir viską gerai išsukame, kad gautume kuo vientisesnę masę. Antį nuvalome, pasūdome, prikemšame ir kepame pasirinktinai keptuvėje arba orkaitėje. Abiem atvejais nepamirštam kepinio karts nuo karto apšlakstyti. Galima patiekti su šviežių kopūstų salotomis.
Gairės: Antis, kiaušinis, svogūnas, virtas kumpis, riebalai, bulvės, obuoliai, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Rudens gėrybės sveikatai
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
Baravykų kotletai
Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
Baklažanų sluoksniuotis
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
Netikri balandėliai
Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
Troškintos daržovės su mėsa
Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
Vištienos ir daržoviu troškinys
Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
Bulvių plokštainis
Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
Bulvių - grybų apkepas
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
Tortilija su daržovėm ir mėsa
Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
Įdaryti baklažanai
Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
Skanus ir paprastas troškinukas
Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
Bulvinė pica
Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
Įdaryta paprika
Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |