Grybų sriuba
- Ingredientai
3 bulvės;
druska;
pipirai;
universalūs prieskoniai;
100 g lašinukų;
2 morkos;
petražolės;
krapai;
saliero lapeliai;
5 g sviesto;
1 svogūnas;
1 l vandens;
300 g virtų grybų.- Gaminimas
-
Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas bulves, truputi apvirti ir sudėti virtus grybus. Palikti virti ant nedidelės ugnies apie 15 min. Tuo tarpu kol verda pasiruošiam lašinukus su svogūnu. Lašinukus supjaustyti labai smulkiais kubeliais svogūną taip pat. Pakepinti kol svogūnas įgaus gražią auksine spalvą. Jei iš lašinuko neišgaunat riebaliuko, kepkit su sviestu. Taigi iš keptuvės visa kas pakepė po 15 min supilam i puodą kuriame verda daržovės su grybais. Paliekam pavirti 5 min. supjaustome žalumynus ir sudedam i puodą ir pačioje pabaigoje sudedame druską, prieskonius ir pipirus. Dar 10 min paverdam ir galim skanauti. Jei mėgstate, galite įsidėti grietinės.
Gairės: bulvės, druska, pipirai, universalūs prieskoniai, lašiniai, morkos, petražolės, krapai, saliero lapeliai, sviestas, svogūnas, vanduo, virti grybai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Šalta pomidorų sriuba





Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |

Žaliųjų citrinų sriuba





Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Žuvienė su bulvėmis





Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Tiršta jautienos sriuba





Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |

Aštri sriubytė





Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |

Aštri pomidorų sriuba





Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |

Pavasarinė kukulynė





Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |

Svogūnų sriuba





Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |

Bulvių sriuba su žirneliais





Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |

Agurkienė su žalumynais





Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |

Špinatų sriuba





Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |

Vištienos sriuba





Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |

Pomidorų sriuba





Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti... |