Kepta višta su bulvėmis
- Ingredientai
1 broileris;
1 citrina;
50 gramų aliejaus;
3 žiupsneliai juodųjų pipirų;
3 žiupsneliai lauro lapų;
2 valgomieji šaukštai druskos;
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių;
3 valgomieji šaukštai kmynų;
1 vienetas prieskonių vištienai;
1 kilogramas bulvių;
1 arbatinis šaukštelis petražolių;- Gaminimas
-
Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti.
Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinti vištą.
I vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.
Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria ,,Chicken & Steak''
Paimti metalinį puodelį , į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.
Apvynioti ją folija ir dėti į karštą orkaitę. I skardą pripilti vandens.
Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.
Dar kepti apie 40 min .stebint situaciją. Jei reikia, įpilti vandens, pašlakstyti vištą skysčiu.
Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.
Papuošti.
Gairės: Kepta višta su bulvėmis, broileris, citrina, aliejus, pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |