Virtiniai
- Ingredientai
Tešlai reikia:
0,5 kg miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
stiklinės vandens arba tokio pat kiekio pieno, praskiesto vandeniu.- Gaminimas
-
Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad ištirptų druska), vėliau pilkite likusį vandenį ir miltus. Užmaišykite tešlą.
Virtinių gaminimas
Pirmas būdas. Paruoštą tešlą suskirstykite slyvos dydžio gabalėliais, plonai iškočiokite, į vidurį įdėkite pasirinktą įdarą ir tešlos kraštus gerai užspauskite.
Antras būdas. Tešlos gabalą iškočiokite plonu sluoksniu, pakraščiu (per 2–3 cm) vienas nuo kito kupsteliais išdėliokite įdarą ir uždenkite tešlos kraštu. Pirštais prispauskite tešlą prie įdaro ir specialia formele arba stikline išspauskite virtinius. Virtinių kraštus dailiai užsukite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 minučių. Išvirtus išgriebkite kiaurasamčiu, užpilkite trupučiu riebalų (kad nesuliptų) ir atsargiai išmaišykite. Virtinius su mėsos, kopūstų ar žalių bulvių įdaru virkite 15–20 min. Patiekite su norimais padažais.
Gairės: miltai, kiaušiniai, druska, vanduo, pienas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |