Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Keksiukai su porais ir kumpiu

Keksiukai su porais ir kumpiu

1 1 1 2 2

 

Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba...

Gairės: Graikiškas jogurtas, grietinė, sviestas, kepimo milteliai, kiaušinis, rūkytas kumpis, miltai, pora, tarkuotas sūris.

 
Jūros lydeka su

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis

2 2 2 2 2

 

Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą...

Gairės: grietinėlė, jūros lydekos filė, kiaušinis, žuvies prieskoniai, sūrio lazdelės.

 
Makaronai su dilgėlių pesto

Makaronai su dilgėlių pesto

2 2 2 2 2

 

Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas...

Gairės: aliejus, česnakas, citrina, dilgėlių lapai, fermentinis sūris, saulėgrąžos, Spagečiai.

 
Lazanija su špinatais ir varške

Lazanija su špinatais ir varške

2 2 2 2 2

 

Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronų lakštai, pienas, špinatai, sviestas, svogūnas, varškė.

 
Kimšti vištienos ketvirčiai

Kimšti vištienos ketvirčiai

2 2 2 2 2

 

Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,...

Gairės: česnakas, prieskoniai, vištienos faršas, vištienos ketvirčiai.

 
Spageti su troškintomis dešrelėmis

Spageti su troškintomis dešrelėmis

1 1 1 1 2

 

Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir...

Gairės: grietinė, pieniškos dešrelės, ridikėliai, spageti, svogūnas, svogūno laiškai, tomato padažas.

 
Kepsniai iš faršo

Kepsniai iš faršo

2 2 2 2 2

 

Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus...

Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.

 
Širdelių guliašas

Širdelių guliašas

2 2 2 2 2

 

Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir...

Gairės: actas, buljonas, grikiai, kalakutienos šidis, krapai, petražolės, sviestas.

 
Bulvių apkepas su kumpiu

Bulvių apkepas su kumpiu

2 2 2 2 2

 

Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, olandiškas sūris, rūkytas kumpis su lašiniais, svogūnai.

 
Gardžios keptos bulvės

Gardžios keptos bulvės

2 2 2 2 2

 

Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,...

Gairės: agurkas, bulvės, česnakas, prieskoniai, svogūnas.

 
Makaroniukai

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais

2 2 2 2 2

 

Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti...

Gairės: česnakas, užplikomi makaronai, virti kiaušiniai, majonezas.

 
Išsigandęs plovas

Išsigandęs plovas

2 2 2 2 2

 

Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos...

Gairės: ryžiai, kiaulienos kumpis, morkos, svogūnai, česnakas, raudonoji paprika, druska, karis, prieskoniai plovui, aliejus.

 
Pamorkavęs šampiukų troškinys

Pamorkavęs šampiukų troškinys

2 2 2 2 2

 

Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į...

Gairės: morka, šampinjonas, česnakas, druska, svogūnai.

 
Baltieji ryžiai gardinti vynu

Baltieji ryžiai gardinti vynu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame...

Gairės: alyvuogių aliejus, apvalieji Risotto ryžiai, baltasis vynas, daržovių sultinys, sūris, svogūnas, vanduo.

 
Farširuotas karpis

Farširuotas karpis

1 1 1 1 2

 

Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti...

Gairės: česnakas, karpis, kiaušinis, manų kruopos, morka, svogūnas, žuvies prieskoniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų