Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Maskvietiškas žuvies apkepas

Maskvietiškas žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file...

Gairės: kiaušiniai, bulvės, fermentinis sūris, grietinė, svogūnai, virti grybai, žuvies filė.

 
Avižiniai blyneliai su varške

Avižiniai blyneliai su varške

2 2 2 2 2

 

Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti...

Gairės: Avižiniai dribsniai, kiaušinis, miltai, pienas, varškė.

 
Obuolių ir juodos duonos apkepas

Obuolių ir juodos duonos apkepas

2 2 2 2 2

 

Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis...

Gairės: cukrus, razinos, sviestas, pienas, tarkuota duona, obuoliai, cinamonas, gvazdikėliai.

 
Žąsis su obuoliais

Žąsis su obuoliais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti....

Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.

 
Vegetariška daržovių lazanija

Vegetariška daržovių lazanija

2 2 2 2 2

 

Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30...

Gairės: Baklažanas, cukinija, morkos, pomidorai.

 
Kimšta antis su bulvėmis

Kimšta antis su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir...

Gairės: Antis, kiaušinis, svogūnas, virtas kumpis, riebalai, bulvės, obuoliai, druska, pipirai.

 
Vegetariški šašlykai

Vegetariški šašlykai

2 2 2 2 2

 

Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir...

Gairės: Baklažanas, pomidoras, raudonoji paprika, aliejus, česnakas, pievagrybiai, druska, raudonieji pipirai.

 
Bulvių užkepėlė

Bulvių užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, grietinėlė, česnakas, druska, grūsti pipirai, pienas.

 
Lazanija su kepenėlėmis

Lazanija su kepenėlėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles....

Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.

 
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru

1 1 1 1 1

 

Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai...

Gairės: kiaušiniai, miltai, druska, sviestas, pienas, pievagrybiai, svogūno galvutė, fermentinis sūris.

 
Saldžiai rūgšti vištiena

Saldžiai rūgšti vištiena

2 2 2 2 2

 

Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir...

Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.

 
Koldūnai su jautiena

Koldūnai su jautiena

2 2 2 2 2

 

Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir...

Gairės: Jautiena, fermentinis sūris, mirkytas batonas, miltai, vanduo, druska, kiaušinis, muskatas, pipirai, svogūnas.

 
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku

2 2 2 2 2

 

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite...

Gairės: svogūnas, baziliko lapeliai, daržovių sultinys, parmezano sūris, ryžiai, pomidorai, baltas vynas, juodieji pipirai, sviestas.

 
Varškėčiai su grietine

Varškėčiai su grietine

1 1 1 1 1

 

Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš...

Gairės: varškė, grietinė, cukrus, kiaušinis, lydytas sviestas.

 
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba

1 1 1 2 2

 

Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais....

Gairės: Mėsos sultinys, svogūnai, Salierai, morkos, aliejus, česnakas, pomidorų padažas, žalieji žirneliai, išmirkytos pupelės, ryžiai, pomidorai, lauro lapai, druska, pipirai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų