Velykinis triušis
- Ingredientai
1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;- Gaminimas
-
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.
Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.
Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.
Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.
Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.
Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.
Formuoti triušį.
Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.
Papuošti saliero lapais.
Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
Maskvietiškas žuvies apkepas
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |
Avižiniai blyneliai su varške
Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |
Obuolių ir juodos duonos apkepas
Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |
Žąsis su obuoliais
Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |
Vegetariška daržovių lazanija
Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |
Kimšta antis su bulvėmis
Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |
Vegetariški šašlykai
Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |
Bulvių užkepėlė
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |
Lazanija su kepenėlėmis
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |
Saldžiai rūgšti vištiena
Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |
Koldūnai su jautiena
Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |
Varškėčiai su grietine
Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |
Daržovių sriuba
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |