Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Vištiena su pomidorų salotomis

Vištiena su pomidorų salotomis

2 2 2 2 2

 

Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji...

Gairės: Vištiena su pomidorų salotomis, bulvės, majonezas, grietinė, pomidorai, svogūnai, prieskoniai.

 
Vištiena su naminiais makaronais

Vištiena su naminiais makaronais

2 2 2 2 2

 

Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos....

Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.

 
Šerniena su baravykų rissoto

Šerniena su baravykų rissoto

2 2 2 2 2

 

Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,...

Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.

 
Triušienos troškinys

Triušienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma...
 
Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys

1 2 2 2 2

 

Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į...

Gairės: Šernienos kepsnys, bulvės, majonezas, česnakas.

 
Stirnienos kepsnys

Stirnienos kepsnys

1 1 1 2 2

 

Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių...

Gairės: Stirnienos kepsnys, sviestas, raudonas vynas, pipirai, druska.

 
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes...

Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.

 
Triušienos guliašas su daržovėmis

Triušienos guliašas su daržovėmis

1 1 1 1 2

 

Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus...

Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.

 
Troškinta šerniena su daržovėmis

Troškinta šerniena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę...

Gairės: Troškinta šerniena su daržovėmis, svogūnai, morka, paprikos, mairūnai, bazilikas, druska, vynas.

 
„Netikras zuikis“

„Netikras zuikis“

1 1 1 1 1

 

Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti...

Gairės: Netikras zuikis, kiaulienos faršas, bulvės, česnakas, druska, juodieji pipirai, kiaušiniai, virtos morkos, svogūnai.

 
Farširuota Kalėdinė lydeka

Farširuota Kalėdinė lydeka

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo...

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

 
Tradicinis keptas karpis Kūčioms

Tradicinis keptas karpis Kūčioms

1 1 1 1 1

 

Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir...

Gairės: Tradicinis keptas karpis Kūčioms, kvietiniai miltai, aliejus, juodieji pipirai, raudonėliai, druska, džiūvėsėliai malti.

 
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

2 2 2 2 2

 

Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską...

Gairės: Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai, filė, kiaušiniai, kapotos petražolės, smulkinti krapai, morka, druska, aliejus.

 
Netradicinė lydeka

Netradicinė lydeka

2 2 2 2 2

 

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene...

Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų