Įdaryti pomidorai

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

Reikės: 4 sunokusių pomidorų (600 g).

Įdarui:
200 g vištos krūtinėlės;
100 g pievagrybių;
didelio svogūno;
stiklinės pieno;
šaukšto miltų;
100 g fermentinio sūrio;
žiupsnelio petražolių žolelių;
3 šaukštų sviesto;
šaukštelio „Vegetos“ prieskonių;
druskos;
pipirų.

Gaminimas

Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.

Paruoškite įdarą: vištieną nuplaukite, nušluostykite, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto, suvyniokite į foliją ir iškepkite.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, jame pakepinkite nuvalytus ir smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius, kai išgaruos skystis, suberkite susmulkintus svogūnus, pasūdykite ir 5 minutes kepkite. Puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus, atskieskite pienu su jame išmaišyta „Vegeta“. Į šį padažą suberkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kaitinkite, kol jis ištirps.

Į dubenėlį įpilkite pusę padažo, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, grybus, svogūnus ir išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šio įdaru prikimškite pomidorus, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite likusiu padažu ir 20 min. kepkite orkaitėje. Prieš patiekiant uždėkite nupjaustytas viršūnėles. Patiekite su balta duona.

Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Troškinti grybai su bulvėmis
Moliūgų apkepas
 
 
 
Vištienos kepsnys ''ZARA''

Vištienos kepsnys ''ZARA''

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname...

Gairės: Vištienos filė, morkos, svogūnai, paprikos, kalafijoras, bulvytės fri, majonezas, fermentinis sūris.

 
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

1 1 1 1 1

 

Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą...

Gairės: kiaulienos faršas, prieskoniai, vištienos kulšelės.

 
Žuvies filė ,,pataluose

Žuvies filė ,,pataluose"

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų....

Gairės: lydekos filė, morkos, svogūnai, bulvės, majonezas, prieskoniai.

 
Pievagrybių užkepėlė

Pievagrybių užkepėlė

1 1 1 1 1

 

Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar...

Gairės: aliejus, česnakas, fermentinis sūris, malta mėsa, morka, petražolės, pievagrybiai, pipirai, druska, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome...

Gairės: aliejus, cukinija, fermentinis sūris, geltonoji paprika, Kiauliena, mėsos prieskoniai, pomidorai, porai, raudona paprika, žalia paprika.

 
Kalakutiena su daržovėmis

Kalakutiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir...

Gairės: aliejus, bulvės, česnakas, citrina, kalakutienos ketvirtis, morkos, paukštienos prieskoniai be druskos, pekino kopūstas, pomidorai, sojos užpilas, svogūnas.

 
Atominis troškinys

Atominis troškinys

2 2 2 2 2

 

Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka...

Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.

 
Troškinti vištų skrandukai

Troškinti vištų skrandukai

1 1 1 2 2

 

Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius)....

Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.

 
Lydekai paliepus

Lydekai paliepus

2 2 2 2 2

 

Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei...

Gairės: Santa maria žuvies prieskoniai, upėtakis, morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, Daumantų majonezas, citrina, druska.

 
Kepta menkė tešloje

Kepta menkė tešloje

2 2 2 2 2

 

Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,...

Gairės: česnakas, citrina, kiaušiniai, menkės, miltai, prieskoniai.

 
Namie kepta pica

Namie kepta pica

2 2 2 2 2

 

Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos...

Gairės: pomidorų padažas, grietinė, kiaušinis, miltai, pomidoras, rūkyta dešra, sūris, sviestas, prieskoniai.

 
Pica

Pica "Havajų"

1 1 1 1 1

 

Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į...

Gairės: aliejus, pica, cukrus, druska, fermentinis sūris, konservuoti ananasai, rūkyta krūtinėlė, mielės, miltai, pomidorų padažas, majonezas, vanduo.

 
Bulviniai blynai su dešrelėm

Bulviniai blynai su dešrelėm

2 2 2 2 2

 

Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti...

Gairės: bulvės, dešrelės, kiaušinis, pienas, druska, pipirai, alyvuogių aliejus.

 
Klasikinis čenakas

Klasikinis čenakas

1 1 1 1 1

 

Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,...

Gairės: bulvės, grietinė, kiaulienos sprandinė, morkos, taukai.

 
Apelsinų skonio upėtakis

Apelsinų skonio upėtakis

2 2 2 2 2

 

Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek...

Gairės: aliejus, apelsinų sultys, česnakas, sojos padažas, upėtakis be odos.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų