Įdaryti pomidorai
- Ingredientai
Reikės: 4 sunokusių pomidorų (600 g).
Įdarui:
200 g vištos krūtinėlės;
100 g pievagrybių;
didelio svogūno;
stiklinės pieno;
šaukšto miltų;
100 g fermentinio sūrio;
žiupsnelio petražolių žolelių;
3 šaukštų sviesto;
šaukštelio „Vegetos“ prieskonių;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.
Paruoškite įdarą: vištieną nuplaukite, nušluostykite, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto, suvyniokite į foliją ir iškepkite.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, jame pakepinkite nuvalytus ir smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius, kai išgaruos skystis, suberkite susmulkintus svogūnus, pasūdykite ir 5 minutes kepkite. Puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus, atskieskite pienu su jame išmaišyta „Vegeta“. Į šį padažą suberkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kaitinkite, kol jis ištirps.
Į dubenėlį įpilkite pusę padažo, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, grybus, svogūnus ir išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šio įdaru prikimškite pomidorus, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite likusiu padažu ir 20 min. kepkite orkaitėje. Prieš patiekiant uždėkite nupjaustytas viršūnėles. Patiekite su balta duona.
Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištienos kepsnys ''ZARA''





Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu





Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |

Žuvies filė ,,pataluose"





Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |

Pievagrybių užkepėlė





Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele





Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |

Kalakutiena su daržovėmis





Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |

Atominis troškinys





Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |

Troškinti vištų skrandukai





Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |

Lydekai paliepus





Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |

Kepta menkė tešloje





Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |

Namie kepta pica





Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |

Pica "Havajų"





Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |

Bulviniai blynai su dešrelėm





Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |

Klasikinis čenakas





Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |

Apelsinų skonio upėtakis





Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |