Įdaryti pomidorai
- Ingredientai
Reikės: 4 sunokusių pomidorų (600 g).
Įdarui:
200 g vištos krūtinėlės;
100 g pievagrybių;
didelio svogūno;
stiklinės pieno;
šaukšto miltų;
100 g fermentinio sūrio;
žiupsnelio petražolių žolelių;
3 šaukštų sviesto;
šaukštelio „Vegetos“ prieskonių;
druskos;
pipirų.- Gaminimas
-
Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.
Paruoškite įdarą: vištieną nuplaukite, nušluostykite, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto, suvyniokite į foliją ir iškepkite.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, jame pakepinkite nuvalytus ir smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius, kai išgaruos skystis, suberkite susmulkintus svogūnus, pasūdykite ir 5 minutes kepkite. Puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus, atskieskite pienu su jame išmaišyta „Vegeta“. Į šį padažą suberkite kubeliais supjaustytą sūrį ir kaitinkite, kol jis ištirps.
Į dubenėlį įpilkite pusę padažo, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, grybus, svogūnus ir išmaišykite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Šio įdaru prikimškite pomidorus, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite likusiu padažu ir 20 min. kepkite orkaitėje. Prieš patiekiant uždėkite nupjaustytas viršūnėles. Patiekite su balta duona.
Gairės: pomidorai, vištos krūtinėlė, pievagrybiai, svogūnas, pienas, miltai, fermentinis sūris, petražolės, sviestas, druska, pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Greiti vištienos blyneliai
Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |
"Raudoni ryžiai"
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |
Makaronai su lašiša
Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
Ypatingai traški pica
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
Kiauliena korėjietiškai
Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
Gardusis žuvies patiekalas
Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Varškės apkepas
Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |
Bulvinė pica
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |
Švelni vištiena su levandų medumi
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |
Troškinti kopūstai pomidorų padaže
Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |
Išvirkštiniai balandėliai
Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |
Voveraitės grietinės padaže
Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |