Moliūgų apkepas
- Ingredientai
500 g moliūgo;
250 g varškės;
2 kiaušiniai;
3 šaukštai manų kruopų;
100 g razinų;
2 šaukštai cukraus;
šaukštelis vanilinio cukraus;
šiek tiek druskytės;
šaukštas džiūvėsėlių;
aliejaus (kepimo formai patepti);
grietinė.- Gaminimas
-
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušinių tryniais. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Į varškės masę dedame kepintą moliūgą, manų kruopas, razinas, išplaktus baltymus ir išmaišome. Masę sukrečiame į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, aptepame grietine ir dar pabarstome džiūvėsėliais. Kepame apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Patiekiame su grietine ar uogiene.
Gairės: Moliūgas, varškė, kiaušiniai, manų kruopos, razinos, cukrus, vanilinis cukrus, druska, džiūvėsėliai, aliejus, grietinė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |