Ryžiai su daržovėmis
- Ingredientai
200 g ryžių;
1 paprika;
100 g pievagrybių;
1 - 2 svogūnai;
1 morka;
1 brokolis;
2 skiltelės česnako;
prieskoniai (druska, pipiras, karis ir kiti pagal skonį).- Gaminimas
-
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje. Daržovės troškinamos vandenyje, o ne aliejuje, tuomet išsaugomas daržovių aromatas ir maistinės savybės. Jei ryžius valgysite su mėsa, ją taip pat troškinti su daržovėmis. Kai daržovės jau beveik paruoštos ir vanduo nugaravęs, įberti truputi druskos ir susmulkintą česnaką. Po to sudėti išvirusius ryžius, apibarstyti kariu (nepadauginkite, nes bus per aštru) ir kitais prieskoniais. Dar truputį pakepti, kad apskrustų ir jau galima patiekti.
Gairės: ryžiai, paprika, pievagrybiai, svogūnai, moka, brokolis, česnakas, prieskoniai, druska, pipiras.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |