Cinamoninės bandelės
- Ingredientai
Mielinei tešlai reikės:
100 g mielių;
150 g sviesto;
2 stiklinių pieno;
smulkinto kardamono;
1 stiklinė rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
4 stiklinių miltų;
žiupsnelio druskos.Įdarui:
150 g sviesto;
pusės stiklinės rudojo cukraus;
2 a.š. cinamono;
1 vanilės ankšties;
1 kiaušinio.- Gaminimas
-
Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti 1 h pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti sviestą, kurį sumaišyti su cukrumi ir taip pat supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą paminkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti kokioms 15 min. pakilti. Kai pakyla, gerai nusivalome stalą, ištepame lydytu sviestu ir imame maždaug trečdalį tešlos. Ją iškočiojame į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą sviestą, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 C orkaitėje apie 10-15 min., vis patikrinant, ar nesvyla.
Gairės: mielės, sviestas, pienas, kardamonas, rudas cukrus, kiaušiniai, miltai, druska, cinamonas, vanilės ankštis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šokoladinis tortas





Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |

Šokoladiniai triufeliai





Grietinėlę pakaitinti iki virimo, joje ištirpinti ekspreso kavą bei medų. Šokoladą susmulkinti bei... |

Varškės pyragas





Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |

Napoleonas su lašiša





Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kepti obuoliai su riešutais ir medumi





Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir aptepti citrinos sultimis, kad neparuduotų. Įdaryti obuolius... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Sausainiai „Avinėliai“





Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir... |

Pyragėliai „Žąselės“





Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti... |

Pyragėliai „Kiškučiai“





Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |