Cinamoninės bandelės
- Ingredientai
Mielinei tešlai reikės:
100 g mielių;
150 g sviesto;
2 stiklinių pieno;
smulkinto kardamono;
1 stiklinė rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
4 stiklinių miltų;
žiupsnelio druskos.Įdarui:
150 g sviesto;
pusės stiklinės rudojo cukraus;
2 a.š. cinamono;
1 vanilės ankšties;
1 kiaušinio.- Gaminimas
-
Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti 1 h pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti sviestą, kurį sumaišyti su cukrumi ir taip pat supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą paminkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti kokioms 15 min. pakilti. Kai pakyla, gerai nusivalome stalą, ištepame lydytu sviestu ir imame maždaug trečdalį tešlos. Ją iškočiojame į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą sviestą, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 C orkaitėje apie 10-15 min., vis patikrinant, ar nesvyla.
Gairės: mielės, sviestas, pienas, kardamonas, rudas cukrus, kiaušiniai, miltai, druska, cinamonas, vanilės ankštis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Valentino dienos tortas





Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę... |

Kokosinukai





Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |

Obuolių pyragas su karamelė





Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais... |

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas





Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek... |

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais





Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |

Sūrio pyragas





Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |

Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm





Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Pyragas su pudingu ir persikais





Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |

Obuolių pyragas





Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |

Keksas šakočio skonio





Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |

Pikantiškas pyragas





Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |