Pomidorų sriuba
- Ingredientai
1 indelis „Knorr Buljonetės“ vištienos skonio;
3 skiltelės česnako;
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 skardinės konservuotų pomidorų be odelių;
200 ml grietinės;
druska ir pipirai pagal skonį;
1 arbat. šaukštelis cukraus;
kelios šakelės petražolių;
1 pakuotė mažų rutuliukų macarelos sūrio.Skrebučiams prie sriubos reikės:
prancūziško batono;
0,5 pakelio sviesto;
4 skiltelių česnako;
1 arbat. šaukštelio čiobrelių;
1 arbat. šaukštelio džiovintų raudonėlių.- Gaminimas
-
Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti įkaitintame aliejuje, tuomet pilti į keptuvą pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Tuomet viską pilti į puodą su sultiniu ir sutrinti sriubą smulkintuvu. Toliau sriubą virti apie 10 minučių. Tada pilti grietinę, pagardinti pipirais bei druska. Viską išmaišius, pilstome į sriubai skirtus dubenėlius, ant viršaus barstome smulkintas petražoles ir pagardinti macarelos sūrio rutuliukais. Patiekti sriubą su skrebučiais, kurie gaminami taip: Supjaustome prancūzišką batoną riekelėmis, sviestą sumaišome su čiobreliais, raudonėliais bei smulkintais česnakais. Sviestu ištepame abi batono riekelių puses ir dedame į kepimo skardą. Kepame skrebučius, kol gražiai aprus, 180 0C orkaitėje maždaug 10 minučių.
Gairės: česnakas, grietinė, pipirai, druska, cukrus, petražolės, mocarela, batonas, sviestas, čiobreliai, raudonėliai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Čili sriuba
Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |
Šalta pomidorų sriuba
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |
Žaliųjų citrinų sriuba
Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |
Daržovių sriuba
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |
Žuvienė su bulvėmis
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |
Raudonieji barščiai
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Tiršta jautienos sriuba
Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |
Aštri sriubytė
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |
Aštri pomidorų sriuba
Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |
Pavasarinė kukulynė
Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |
Svogūnų sriuba
Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |
Bulvių sriuba su žirneliais
Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |
Agurkienė su žalumynais
Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |
Špinatų sriuba
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |
Vištienos sriuba
Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |