Ingredientai
1 indelis „Knorr Buljonetės“ vištienos skonio;
3 skiltelės česnako;
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 skardinės konservuotų pomidorų be odelių;
200 ml grietinės;
druska ir pipirai pagal skonį;
1 arbat. šaukštelis cukraus;
kelios šakelės petražolių;
1 pakuotė mažų rutuliukų macarelos sūrio.
Skrebučiams prie sriubos reikės:
prancūziško batono;
0,5 pakelio sviesto;
4 skiltelių česnako;
1 arbat. šaukštelio čiobrelių;
1 arbat. šaukštelio džiovintų raudonėlių.
Gamyba
Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti įkaitintame aliejuje, tuomet pilti į keptuvą pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Tuomet viską pilti į puodą su sultiniu ir sutrinti sriubą smulkintuvu. Toliau sriubą virti apie 10 minučių. Tada pilti grietinę, pagardinti pipirais bei druska. Viską išmaišius, pilstome į sriubai skirtus dubenėlius, ant viršaus barstome smulkintas petražoles ir pagardinti macarelos sūrio rutuliukais. Patiekti sriubą su skrebučiais, kurie gaminami taip: Supjaustome prancūzišką batoną riekelėmis, sviestą sumaišome su čiobreliais, raudonėliais bei smulkintais česnakais. Sviestu ištepame abi batono riekelių puses ir dedame į kepimo skardą. Kepame skrebučius, kol gražiai aprus, 180 0C orkaitėje maždaug 10 minučių.