Aštri vištienos sriuba
- Ingredientai
0,5 - 1 kg vištienos filė;
1 svogūnas;
lauro lapai;
juodieji pipirai;
kvapnieji pipirai;
druska;
indelis konservuotų jūros kopūstų;
3-5 nedideli konservuoti jalapeno pipirai;
~20 g džiovintų baltųjų kinietiškų "Fungus" grybų.- Gaminimas
-
Į karštą vandenį užmerkiame baltuosius kinietiškus "Fungus" grybus.Kokiam pusvalandžiui. Tada iš vištienos filė, svogūno, lauro lapų, juodųjų ir kvapniųjų pipirų bei druskos išverdame norimo stiprumo buljoną.Iš buljono išgraibome vištieną. Pusę suplėšome ,,siūlais", pusę
atidedame kokiam kitam patiekalui. Į buljoną suverčiame išmirkusius baltuosius "Fungus" grybus, konservuotus jūros kopūstus ir jalapeno pipirus. Verdame kokias 45 minutes Išpilstome sriubą į dubenis ar sultinio puodelius, suberiame vištienos "siūlus", pagardiname grietine.
Gairės: Vištienos filė, svogūnas, lauro lapai, juodieji pipirai, druska, jūros kopūstai, jalapeno pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Čili sriuba
Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |
Šalta pomidorų sriuba
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |
Žaliųjų citrinų sriuba
Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |
Daržovių sriuba
Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |
Žuvienė su bulvėmis
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |
Raudonieji barščiai
Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |
Tiršta jautienos sriuba
Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |
Aštri sriubytė
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |
Aštri pomidorų sriuba
Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |
Pavasarinė kukulynė
Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |
Svogūnų sriuba
Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |
Bulvių sriuba su žirneliais
Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |
Agurkienė su žalumynais
Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |
Špinatų sriuba
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |
Vištienos sriuba
Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |