Aštri vištienos sriuba
- Ingredientai
0,5 - 1 kg vištienos filė;
1 svogūnas;
lauro lapai;
juodieji pipirai;
kvapnieji pipirai;
druska;
indelis konservuotų jūros kopūstų;
3-5 nedideli konservuoti jalapeno pipirai;
~20 g džiovintų baltųjų kinietiškų "Fungus" grybų.- Gaminimas
-
Į karštą vandenį užmerkiame baltuosius kinietiškus "Fungus" grybus.Kokiam pusvalandžiui. Tada iš vištienos filė, svogūno, lauro lapų, juodųjų ir kvapniųjų pipirų bei druskos išverdame norimo stiprumo buljoną.Iš buljono išgraibome vištieną. Pusę suplėšome ,,siūlais", pusę
atidedame kokiam kitam patiekalui. Į buljoną suverčiame išmirkusius baltuosius "Fungus" grybus, konservuotus jūros kopūstus ir jalapeno pipirus. Verdame kokias 45 minutes Išpilstome sriubą į dubenis ar sultinio puodelius, suberiame vištienos "siūlus", pagardiname grietine.
Gairės: Vištienos filė, svogūnas, lauro lapai, juodieji pipirai, druska, jūros kopūstai, jalapeno pipirai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Pomidorų sriuba
Užvirinti 1 litrą vandens ir ištirpinti jame sultinio pakelį. Susmulkinti česnakus ir pakepinti... |
Daržovių sriuba su pievagrybiais
Užvirinti puode vandenį, bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, kopūstą sutarkuoti per burokinę trintuvę,... |
Raudonoji jūra lėkštėje
Pirmiausia trumpai nuviriname (5 min) vištienos blauzdeles, kad nueitų visi nešvarumai ir... |