Daržovių sriuba su pievagrybiais
- Ingredientai
3 vidutinio dydžio bulviės;
2 morkos;
ketvirtis kopūsto;
200 g pievagrybių;
1 nedidelis svogūnas;
3 šaukštai aliejaus;
pusė arbatinio šaukštelio Kotanyi česnakinių pipirų;
šaukštas druskos (be kaupo);
pusė indelio lydyto sūrelio be priedų.- Gaminimas
-
Užvirinti puode vandenį, bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, kopūstą sutarkuoti per burokinę trintuvę, morkas taip pat sutarkuoti per burokinę trintuvę ir jas pakepinti keptuvėje su aliejumi ir su supjaustytu svogūnu. Pievagrybius supjaustyti. Į verdantį vandenį sudėti bulves, kepintas morkas su svogūnu, kopūstus ir pievagrybius, įdėti druskos ir česnakinių pipirų. Baigiant virti arba išvirus, gardinti lydytu sūreliu ir valgyti.
Gairės: morkos, kopūstas, bulvės, pievagrybiai, svogūnas, aliejus, druska, lydytas sūrelis.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Čili sriuba





Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |

Šalta pomidorų sriuba





Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |

Žaliųjų citrinų sriuba





Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Žuvienė su bulvėmis





Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Tiršta jautienos sriuba





Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |

Aštri sriubytė





Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |

Aštri pomidorų sriuba





Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |

Pavasarinė kukulynė





Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |

Svogūnų sriuba





Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |

Bulvių sriuba su žirneliais





Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |

Agurkienė su žalumynais





Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |

Špinatų sriuba





Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |

Vištienos sriuba





Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |