Raudonoji jūra lėkštėje
- Ingredientai
Vanduo;
virtas burokėlis;
šaukštas perlinių kruopų;
2 vištienos blauzdelės;
pipirai;
druska (pagal skonį);
2 didesni ar 4 mažesni pievagrybiai;
šaukštas sviesto (svogūnui apkepti);
svogūnas;
bulvės;
šaukštas pomidorų padažo;
grietinė sriubai pagardinti.- Gaminimas
-
Pirmiausia trumpai nuviriname (5 min) vištienos blauzdeles, kad nueitų visi nešvarumai ir ištraukiame. Pakeičiame vandenį ir užviriname iš naujo. Sudedame perlines kruopas, vištos blauzdeles ir verdame maždaug 30 min. Pagardiname sriubytę pipiriukais, druska, sudedame kubeliais supjaustytą bulvę, supjaustytus pievagrybius ir verdame dar maždaug 5-10 min. Išvirusias blauzdeles išimame, supjaustome smulkiais gabalėliais ir vėl sudedame į sriubą kartu su sutarkuotu burokėliu. Svogūną smulkiai supjaustome, apkepame svieste, sumaišome su pomidorų padažu ir sukrečiame į sriubą. Pilame sriubą į lėkštes, pagardindami grietine.
Gairės: vanduo, virtas burokėlis, perlinės kruopos, vištienos blauzdelės, druska, pipirai, sviestas, svogūnas, bulvės, pomidorų padažas, grietinė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|

Čili sriuba





Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |

Šalta pomidorų sriuba





Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |

Žaliųjų citrinų sriuba





Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

Žuvienė su bulvėmis





Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Tiršta jautienos sriuba





Jautieną supjaustyti kvadrateliais, pakepinti su taukais, kai gražiai apkeps padruskinti, apibarstyti smulkiai... |

Aštri sriubytė





Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišyti, kad... |

Aštri pomidorų sriuba





Pomidorus perlieti karštu vandeniu, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu, saliero stiebą susmulkinti,... |

Pavasarinė kukulynė





Iš vienos stiklinės sulos, trupučio druskos ir miltų išminkome minkštą tešlą.... |

Svogūnų sriuba





Bulves ir morkas nulupame. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka ir sudedame... |

Bulvių sriuba su žirneliais





Bulves supjaustyti kubeliais ir suberti į vandenį, įmesti daržovių sultinio kubelį ir virti 15 min. Nuplauti... |

Agurkienė su žalumynais





Agurkus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Papriką perpjauname, išimame sėklas, smulkiai... |

Špinatų sriuba





Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |

Vištienos sriuba





Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |