Raudonoji jūra lėkštėje
- Ingredientai
Vanduo;
virtas burokėlis;
šaukštas perlinių kruopų;
2 vištienos blauzdelės;
pipirai;
druska (pagal skonį);
2 didesni ar 4 mažesni pievagrybiai;
šaukštas sviesto (svogūnui apkepti);
svogūnas;
bulvės;
šaukštas pomidorų padažo;
grietinė sriubai pagardinti.- Gaminimas
-
Pirmiausia trumpai nuviriname (5 min) vištienos blauzdeles, kad nueitų visi nešvarumai ir ištraukiame. Pakeičiame vandenį ir užviriname iš naujo. Sudedame perlines kruopas, vištos blauzdeles ir verdame maždaug 30 min. Pagardiname sriubytę pipiriukais, druska, sudedame kubeliais supjaustytą bulvę, supjaustytus pievagrybius ir verdame dar maždaug 5-10 min. Išvirusias blauzdeles išimame, supjaustome smulkiais gabalėliais ir vėl sudedame į sriubą kartu su sutarkuotu burokėliu. Svogūną smulkiai supjaustome, apkepame svieste, sumaišome su pomidorų padažu ir sukrečiame į sriubą. Pilame sriubą į lėkštes, pagardindami grietine.
Gairės: vanduo, virtas burokėlis, perlinės kruopos, vištienos blauzdelės, druska, pipirai, sviestas, svogūnas, bulvės, pomidorų padažas, grietinė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|

Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių





Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šalta mėlynių sriuba





Uogos užpilamos verdančiu vandeniu, suberiami prieskoniai, pavirinama ir ištrinama. Supilama grietinė su joje... |

Aštri sriuba





Faršą sudedame į keptuvėje įkaitiną aliejų, pabarstome prieskoniais ir sukepiname. Morkas sutarkuojame... |

Pomidorų sriuba





Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu.... |

Grybų sriuba





Pirmiausia reikia užvirinti vandenį. Užvirus vandeniui sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei supjaustytas... |

Daržovių sriuba





Smidrus nulupti, nupjauti abu galus ir supjaustyti maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukais. Cukinijas supjaustyti... |

Špinatų sriuba





Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles... |

Sriuba su voveraitėmis





Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat... |

Daržovių sriuba su vištiena





Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... |

Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais





Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... |

Taupi, sveika ir gardi sriuba





Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... |

Sriuba "vaikų džiaugsmas"





Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... |

Sūrio sriuba





Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... |