Vištienos – daržovių vėrinukai
- Ingredientai
Vištienos marinatui reikia:
400 g vištienos krūtinėlės;
100 ml natūralaus jogurto;
1 v. šaukštas citrinos sulčių;
žiupsnelis šafrano;
jūros druska;
šviežiai malti juodieji pipirai.Vėrinukams reikia:
2 mėlynieji svogūnai;
1 geltona paprika;
1 raudona paprika;
sezamo sėklų.- Gaminimas
-
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame išmaišykite jogurtą, citrinos sultis, šafraną bei pipirus, druskos nedėkite, įdėsite, kai suversite vėrinukus ir paruošite kepimui. Į paruoštą marinatą sudėkite vištieną, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų marinatu bei palikite min. 2 val. pasimarinuoti. Baigiant marinuotis susipjaustykite panašaus dydžio, kaip vištienos gabalėliai paprikas bei svogūną. Suverkite ant iešmelių vištieną bei daržoves, pabarstykite druska bei kepkite ant grill keptuvės (galite ir ant paprastos kepti, o vasarą – kepsninėje) su šlakelio aliejaus iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai pagels.
Iškeptus verinukus dėkite ant salotų bei apibarstykite sezamo sėklomis.
Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vaikiška kiaušinienė
Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
Varškės apkepas su ryžiais
Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
Vištiena su medaus padažu
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
Totorių "Azu"
Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
Žuvies užkepėlė
Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
Kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
Žuvies apkepas
Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
Įdaryta cukinija
Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
Virtinukai su mėlynėmis
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
Bulviniai lizdeliai
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
Barankytės su faršu ir sūriu
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |