Vištienos – daržovių vėrinukai

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Vištienos marinatui reikia:
400 g vištienos krūtinėlės;
100 ml natūralaus jogurto;
1 v. šaukštas citrinos sulčių;
žiupsnelis šafrano;
jūros druska;
šviežiai malti juodieji pipirai.

Vėrinukams reikia:
2 mėlynieji svogūnai;
1 geltona paprika;
1 raudona paprika;
sezamo sėklų.

Gaminimas

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame išmaišykite jogurtą, citrinos sultis, šafraną bei pipirus, druskos nedėkite, įdėsite, kai suversite vėrinukus ir paruošite kepimui. Į paruoštą marinatą sudėkite vištieną, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų marinatu bei palikite min. 2 val. pasimarinuoti. Baigiant marinuotis susipjaustykite panašaus dydžio, kaip vištienos gabalėliai paprikas bei svogūną. Suverkite ant iešmelių vištieną bei daržoves, pabarstykite druska bei kepkite ant grill keptuvės (galite ir ant paprastos kepti, o vasarą – kepsninėje) su šlakelio aliejaus iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai pagels.

Iškeptus verinukus dėkite ant salotų bei apibarstykite sezamo sėklomis.

Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Baklažanai graikiškai
Cinamono-medaus sparneliai
 
 
 
Vištiena su naminiais makaronais

Vištiena su naminiais makaronais

2 2 2 2 2

 

Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos....

Gairės: Vištiena su naminiais makaronais, miltai, kiaušiniai, druska, žalumynai.

 
Šerniena su baravykų rissoto

Šerniena su baravykų rissoto

2 2 2 2 2

 

Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,...

Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.

 
Triušienos troškinys

Triušienos troškinys

2 2 2 2 2

 

Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma...
 
Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys

1 2 2 2 2

 

Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į...

Gairės: Šernienos kepsnys, bulvės, majonezas, česnakas.

 
Stirnienos kepsnys

Stirnienos kepsnys

1 1 1 2 2

 

Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių...

Gairės: Stirnienos kepsnys, sviestas, raudonas vynas, pipirai, druska.

 
Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa

1 1 1 1 1

 

Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes...

Gairės: Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa, stirnienos išpjova, svogūnai, kiaušiniai, druska, pipirai.

 
Triušienos guliašas su daržovėmis

Triušienos guliašas su daržovėmis

1 1 1 1 2

 

Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus...

Gairės: Triušienos guliašas su daržovėmis, morkos, žirneliai, kopūstas, sviestas, miltai, druska, Vorčesterio padažas.

 
Troškinta šerniena su daržovėmis

Troškinta šerniena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę...

Gairės: Troškinta šerniena su daržovėmis, svogūnai, morka, paprikos, mairūnai, bazilikas, druska, vynas.

 
„Netikras zuikis“

„Netikras zuikis“

1 1 1 1 1

 

Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti...

Gairės: Netikras zuikis, kiaulienos faršas, bulvės, česnakas, druska, juodieji pipirai, kiaušiniai, virtos morkos, svogūnai.

 
Farširuota Kalėdinė lydeka

Farširuota Kalėdinė lydeka

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo...

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

 
Tradicinis keptas karpis Kūčioms

Tradicinis keptas karpis Kūčioms

1 1 1 1 1

 

Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir...

Gairės: Tradicinis keptas karpis Kūčioms, kvietiniai miltai, aliejus, juodieji pipirai, raudonėliai, druska, džiūvėsėliai malti.

 
Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai

2 2 2 2 2

 

Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską...

Gairės: Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai, filė, kiaušiniai, kapotos petražolės, smulkinti krapai, morka, druska, aliejus.

 
Netradicinė lydeka

Netradicinė lydeka

2 2 2 2 2

 

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene...

Gairės: Netradicinė lydeka, žuvis, filė, pienas, batonas, kiaušiniai, druska, krakmolas, lašiniai.

 
Kepta višta su bulvėmis

Kepta višta su bulvėmis

1 1 1 1 1

 

Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais...

Gairės: Kepta višta su bulvėmis, broileris, citrina, aliejus, pipirai, petražolės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų