Jautiena kinietiškai
- Ingredientai
400 g jautienos;
100 g porų;
2 skiltelės česnako;
25 g sezamo sėklų;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
sojos padažas;
vyno actas.- Gaminimas
-
Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės ugnies. Išimti sėklas. Jautieną supjaustyti pailgomis nedidelėmis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę įpilti aliejaus ir įdėti apibertą druska ir juodaisiais pipirais jautieną. Kepti ant didelės ugnies 3-4 minutes. Porus supjaustyti griežinėliais, česnakus smulkiai sukapoti. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus vyno acto ir 4 šaukštus sojos padažo. Sumažinti ugnį. Įdėti porus ir česnakus, gerai sumaišyti. Kepti dar 2-3 minutes, gerai maišyti, kad padažas nepridegtų. Išimti mėsą iš keptuvės ir sumaišyti su sezamo sėklomis. Patiekalą patiekti su ryžiais ir sojos padažu.
Gairės: Jautiena, česnakas, sezamo sėklos, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, sojos padažas, vyno actas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |