Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
- Ingredientai
400 g jautienos;
300g šparagų;
1 puodelis kuskuso;
1 raudona paprika;
1 oranžinė paprika;
2 skiltelės česnako;
vandens;
sojos padažo (nebūtina);
alyvuogių aliejus;
druska;
malti juodieji pipirai;
petražolės.- Gaminimas
-
Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10 minučių, kad išbringtų, tada atidengę pamaišykite šakute, kad grūdeliai išsipūrentų.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, į jį išspauskite česnaką ir pakepkite kol šiek tiek pagels, tada suberkite nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite iš visų pusių, tada įpilkite šiek tiek vandens, pabarstykite ir uždengę patroškinkite, kad mėsą kiek suminkštėtu. Šparagus nulupkite, nupjaukite kietus galus ir supjaustykite kartu su paprikomis kąsnio dydžio gabaliukais, suberkite viską į keptuvę su mėsa ir patroškinkite 3-5 minutes. Tada suberkite kuskusą, įpilkite šlakelį sojos padažo, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir petražolėmis ir gerai išmaišykite, leiskite dar porą minučių viskam pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
Gairės: Jautiena, šparagai, kuskusas, raudona paprika, česnakas, vanduo, sojos padažas, alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |

Avižiniai blyneliai su varške





Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |

Obuolių ir juodos duonos apkepas





Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |

Žąsis su obuoliais





Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |

Vegetariška daržovių lazanija





Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |

Kimšta antis su bulvėmis





Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |

Vegetariški šašlykai





Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |

Bulvių užkepėlė





Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |

Lazanija su kepenėlėmis





Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |

Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru





Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |

Saldžiai rūgšti vištiena





Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |

Koldūnai su jautiena





Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |

Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku





Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |

Varškėčiai su grietine





Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |

Daržovių sriuba





Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |