Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
- Ingredientai
400 g jautienos;
300g šparagų;
1 puodelis kuskuso;
1 raudona paprika;
1 oranžinė paprika;
2 skiltelės česnako;
vandens;
sojos padažo (nebūtina);
alyvuogių aliejus;
druska;
malti juodieji pipirai;
petražolės.- Gaminimas
-
Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10 minučių, kad išbringtų, tada atidengę pamaišykite šakute, kad grūdeliai išsipūrentų.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, į jį išspauskite česnaką ir pakepkite kol šiek tiek pagels, tada suberkite nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite iš visų pusių, tada įpilkite šiek tiek vandens, pabarstykite ir uždengę patroškinkite, kad mėsą kiek suminkštėtu. Šparagus nulupkite, nupjaukite kietus galus ir supjaustykite kartu su paprikomis kąsnio dydžio gabaliukais, suberkite viską į keptuvę su mėsa ir patroškinkite 3-5 minutes. Tada suberkite kuskusą, įpilkite šlakelį sojos padažo, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir petražolėmis ir gerai išmaišykite, leiskite dar porą minučių viskam pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
Gairės: Jautiena, šparagai, kuskusas, raudona paprika, česnakas, vanduo, sojos padažas, alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |