Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
- Ingredientai
400 g jautienos;
300g šparagų;
1 puodelis kuskuso;
1 raudona paprika;
1 oranžinė paprika;
2 skiltelės česnako;
vandens;
sojos padažo (nebūtina);
alyvuogių aliejus;
druska;
malti juodieji pipirai;
petražolės.- Gaminimas
-
Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10 minučių, kad išbringtų, tada atidengę pamaišykite šakute, kad grūdeliai išsipūrentų.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, į jį išspauskite česnaką ir pakepkite kol šiek tiek pagels, tada suberkite nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite iš visų pusių, tada įpilkite šiek tiek vandens, pabarstykite ir uždengę patroškinkite, kad mėsą kiek suminkštėtu. Šparagus nulupkite, nupjaukite kietus galus ir supjaustykite kartu su paprikomis kąsnio dydžio gabaliukais, suberkite viską į keptuvę su mėsa ir patroškinkite 3-5 minutes. Tada suberkite kuskusą, įpilkite šlakelį sojos padažo, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir petražolėmis ir gerai išmaišykite, leiskite dar porą minučių viskam pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
Gairės: Jautiena, šparagai, kuskusas, raudona paprika, česnakas, vanduo, sojos padažas, alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vištiena su naminiais makaronais





Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... |

Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu





Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... |

Šerniena su baravykų rissoto





Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... |

Triušienos troškinys





Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... |

Šernienos kepsnys





Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... |

Stirnienos kepsnys





Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... |

Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa





Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... |

Triušienos guliašas su daržovėmis





Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... |

Troškinta šerniena su daržovėmis





Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... |

„Netikras zuikis“





Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... |

Farširuota Kalėdinė lydeka





Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... |

Tradicinis keptas karpis Kūčioms





Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... |

Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai





Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Kepta višta su bulvėmis





Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... |