Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
- Ingredientai
400 g jautienos;
300g šparagų;
1 puodelis kuskuso;
1 raudona paprika;
1 oranžinė paprika;
2 skiltelės česnako;
vandens;
sojos padažo (nebūtina);
alyvuogių aliejus;
druska;
malti juodieji pipirai;
petražolės.- Gaminimas
-
Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10 minučių, kad išbringtų, tada atidengę pamaišykite šakute, kad grūdeliai išsipūrentų.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, į jį išspauskite česnaką ir pakepkite kol šiek tiek pagels, tada suberkite nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą ir apskrudinkite iš visų pusių, tada įpilkite šiek tiek vandens, pabarstykite ir uždengę patroškinkite, kad mėsą kiek suminkštėtu. Šparagus nulupkite, nupjaukite kietus galus ir supjaustykite kartu su paprikomis kąsnio dydžio gabaliukais, suberkite viską į keptuvę su mėsa ir patroškinkite 3-5 minutes. Tada suberkite kuskusą, įpilkite šlakelį sojos padažo, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir petražolėmis ir gerai išmaišykite, leiskite dar porą minučių viskam pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
Gairės: Jautiena, šparagai, kuskusas, raudona paprika, česnakas, vanduo, sojos padažas, alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Kepta antis su mandarinais
Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |
Strėvos suktinis
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |
Avienos pjaustiniai
Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |
Iškylautojų šonkauliukai
Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |
Pomidorai tešloje
Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |
Krevetės su šonine
Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Šašlykų marinatas
Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |
Kaip mes be bulvių
Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |
Baklažanai graikiškai
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |
Vištienos – daržovių vėrinukai
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
Cinamono-medaus sparneliai
Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
Jautiena su slyvomis
Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |
Švediški veršienos suktinukai
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |