Jautienos kepsnys
- Ingredientai
400 g. jautienos nugarinės;
svogūnas;
2 skiltelės česnako;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
raudonojo vyno actas;
raudonas sausas vynas.- Gaminimas
-
Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą gerai apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Sudėti jautieną, svogūną ir česnaką į indelį. Sumaišyti, apipilti alyvuogių aliejumi ir įpilti vieną šaukštelį raudonojo vyno acto. Dar kartą sumaišyti ir uždaryti indelį. Palikti mėsą marinuotis šaldytuve 2-6 val. Išimti mėsą, ant kiekvieno kepsnio iš vienos pusės padaryti pailgus įpjovimus. Kepti jautieną ant aliejaus iš indelio po 1-2 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Sumažinti ugnį. Po 2-3 min. kepsnius apversti ir apipilti raudonu vynu. Kepti kol vynas neišgaruos. Patiekalą patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Gairės: Jautienos nugarinė, svogūnas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, vyno actas, sausas vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Lazanija
Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |
Lazanija su cukinija
Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |
Kiaušiniais užkepti makaronai
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |
Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas
Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |
Kepenėlių tortas
Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |
Pistacijomis įdaryta višta
Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |
Vištiena su spagetti makaronais
Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |
Vištienos pyragas
Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |
Vištiena su medumi
Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |
Švelni vištiena su abrikosais
Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |
Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai
Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |
Vištiena su kariu ir medumi
Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |
Vištiena su pomidorų salotomis
Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |