Jautienos kepsnys
- Ingredientai
400 g. jautienos nugarinės;
svogūnas;
2 skiltelės česnako;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
raudonojo vyno actas;
raudonas sausas vynas.- Gaminimas
-
Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą gerai apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Sudėti jautieną, svogūną ir česnaką į indelį. Sumaišyti, apipilti alyvuogių aliejumi ir įpilti vieną šaukštelį raudonojo vyno acto. Dar kartą sumaišyti ir uždaryti indelį. Palikti mėsą marinuotis šaldytuve 2-6 val. Išimti mėsą, ant kiekvieno kepsnio iš vienos pusės padaryti pailgus įpjovimus. Kepti jautieną ant aliejaus iš indelio po 1-2 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Sumažinti ugnį. Po 2-3 min. kepsnius apversti ir apipilti raudonu vynu. Kepti kol vynas neišgaruos. Patiekalą patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Gairės: Jautienos nugarinė, svogūnas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, vyno actas, sausas vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kepta antis su mandarinais





Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |