Jautienos kepsnys
- Ingredientai
400 g. jautienos nugarinės;
svogūnas;
2 skiltelės česnako;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
raudonojo vyno actas;
raudonas sausas vynas.- Gaminimas
-
Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą gerai apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Sudėti jautieną, svogūną ir česnaką į indelį. Sumaišyti, apipilti alyvuogių aliejumi ir įpilti vieną šaukštelį raudonojo vyno acto. Dar kartą sumaišyti ir uždaryti indelį. Palikti mėsą marinuotis šaldytuve 2-6 val. Išimti mėsą, ant kiekvieno kepsnio iš vienos pusės padaryti pailgus įpjovimus. Kepti jautieną ant aliejaus iš indelio po 1-2 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Sumažinti ugnį. Po 2-3 min. kepsnius apversti ir apipilti raudonu vynu. Kepti kol vynas neišgaruos. Patiekalą patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Gairės: Jautienos nugarinė, svogūnas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, vyno actas, sausas vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |