Lazanija su špinatais
- Ingredientai
Padažas :
2 šaukštai sviesto;
4 arbatiniai šaukšteliai miltų;
300 g. pieno;
žiupsnelis druskos;
malti juodųji pipirai;
tarkuotas muskato riešutas.Lazanija :
Ricotta sūris;
keli saulėje džiovinti pomidorai;
kelios saujos kapotų špinatų lapų;
~ 150 g. tarkuoto parmezano;
1 kiaušinis;
druska;
pipirai;
smulkintos petražolės;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
12 lazanijos makaronų lapų;
200 g. koncervuotų pomidorų (sutrintų);
~ 200g. mozarelos sūrio.- Gaminimas
-
Bešamelio padažas:
Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną ir gerai išmaišyti, suberti prieskonius.
Visus lazanijos ingridientus sumaišyti, išskyrus konservuotus pomidorus, mozarelos sūrį ir bešamelio padažą.
Apverdami makaronai, kol pasidarys lankstūs. Nepervirti!
Į paruoštą kepimo indą supilti bešamelio padažą, kiekvieną lakštą užtepti mišiniu ir susukti, taip suguldyti ritinėlius siūle į dugną. Ant viršaus užpilti konservuotų trintų pomidorų masę ir apdėlioti mozarelos sūrio griežinėliais.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių C orkaitėje apie 40 min. Jeigu sūris per greitai skrunda, pridenkite folija.
Gairės: sviestas, miltai, pienas, druska, muskato riešutas, sūris, džiovinti pomidorai, špinatų lapai, parmezanas, kiaušinis, pipirai, petražolė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Aštri mėsytė





Nuskutame morkas ir bulves ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš morkas pjausčiau juostelėmis, o... |

Įdaryti vamzdiniai makaronai





Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome... |

Plovas





Mėsą supjaustykite kubeliais ir paprieskoniuokite aštriais mėsos prieskoniais. Dėkite į keptuvę su aliejumi... |

Sojos užkepėlė





Soją paruošiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiaušinius išplakame su majonezu. Sudedame tarkuotą... |

Baklažanų bokšteliai





Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug... |

Saldūs bulviniai kleckučiai





Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali... |

Guliašas pagal mamą





Išvirkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę pilkite aliejų ir jame pakepinkite miltus. Pilkite... |

Kotletai su grybais ir česnakais





Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali... |

Debesėliai





Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į... |

Makaronų apkepėlė





Keptuvėje apkepiname svogūną ir česnaką, dedame smulkintus pievagrybius ir preskoniuotą mėsą, gerai apkepame ir... |

Virtinukai su mėsa





Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į vidų, po... |

Mėsytė kebabams





Imkite mėsą ir ją supjaustykite didesniais gabalėliais. Pridėkite prieskonių kepsniui, arba laužo kepsniams.... |

Troškinta vištiena su daržovėmis





Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos... |

Troškinys ir sriuba viename





Užkaičiame puodą su vandeniu apie 1,5 litro. Užvirus įmetame 2 vnt daržovių sultinio, nedideliais gabaliukais... |

Šilkiniai kukuliai





Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį ir sudėję krakmolą gerai išminkykite.... |