Lazanija su špinatais
- Ingredientai
Padažas :
2 šaukštai sviesto;
4 arbatiniai šaukšteliai miltų;
300 g. pieno;
žiupsnelis druskos;
malti juodųji pipirai;
tarkuotas muskato riešutas.Lazanija :
Ricotta sūris;
keli saulėje džiovinti pomidorai;
kelios saujos kapotų špinatų lapų;
~ 150 g. tarkuoto parmezano;
1 kiaušinis;
druska;
pipirai;
smulkintos petražolės;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
12 lazanijos makaronų lapų;
200 g. koncervuotų pomidorų (sutrintų);
~ 200g. mozarelos sūrio.- Gaminimas
-
Bešamelio padažas:
Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną ir gerai išmaišyti, suberti prieskonius.
Visus lazanijos ingridientus sumaišyti, išskyrus konservuotus pomidorus, mozarelos sūrį ir bešamelio padažą.
Apverdami makaronai, kol pasidarys lankstūs. Nepervirti!
Į paruoštą kepimo indą supilti bešamelio padažą, kiekvieną lakštą užtepti mišiniu ir susukti, taip suguldyti ritinėlius siūle į dugną. Ant viršaus užpilti konservuotų trintų pomidorų masę ir apdėlioti mozarelos sūrio griežinėliais.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių C orkaitėje apie 40 min. Jeigu sūris per greitai skrunda, pridenkite folija.
Gairės: sviestas, miltai, pienas, druska, muskato riešutas, sūris, džiovinti pomidorai, špinatų lapai, parmezanas, kiaušinis, pipirai, petražolė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vištienos kepsnys ''ZARA''
Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... |
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu
Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą... |
Žuvies filė ,,pataluose"
Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų.... |
Pievagrybių užkepėlė
Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar... |
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome... |
Kalakutiena su daržovėmis
Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir... |
Atominis troškinys
Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka... |
Troškinti vištų skrandukai
Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius).... |
Lydekai paliepus
Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei... |
Kepta menkė tešloje
Menkė supjaustoma gabalėliais ir ištrinama prieskoniais, bei česnaku. Kiaušiniai išplakami,... |
Namie kepta pica
Sviestą išlydome, visus produktus suminkome ir iškočiojame norimą pagrindą. Ant iškočioto picos... |
Pica "Havajų"
Užsiminkome mielinę tešlą ir paliekame, kad pakiltų. Tada ją perminkome ir plonai iškočioję dedame į... |
Bulviniai blynai su dešrelėm
Nuskutus ir bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti... |
Klasikinis čenakas
Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą,... |
Apelsinų skonio upėtakis
Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek... |