Lazanija su špinatais
- Ingredientai
Padažas :
2 šaukštai sviesto;
4 arbatiniai šaukšteliai miltų;
300 g. pieno;
žiupsnelis druskos;
malti juodųji pipirai;
tarkuotas muskato riešutas.Lazanija :
Ricotta sūris;
keli saulėje džiovinti pomidorai;
kelios saujos kapotų špinatų lapų;
~ 150 g. tarkuoto parmezano;
1 kiaušinis;
druska;
pipirai;
smulkintos petražolės;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
12 lazanijos makaronų lapų;
200 g. koncervuotų pomidorų (sutrintų);
~ 200g. mozarelos sūrio.- Gaminimas
-
Bešamelio padažas:
Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną ir gerai išmaišyti, suberti prieskonius.
Visus lazanijos ingridientus sumaišyti, išskyrus konservuotus pomidorus, mozarelos sūrį ir bešamelio padažą.
Apverdami makaronai, kol pasidarys lankstūs. Nepervirti!
Į paruoštą kepimo indą supilti bešamelio padažą, kiekvieną lakštą užtepti mišiniu ir susukti, taip suguldyti ritinėlius siūle į dugną. Ant viršaus užpilti konservuotų trintų pomidorų masę ir apdėlioti mozarelos sūrio griežinėliais.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių C orkaitėje apie 40 min. Jeigu sūris per greitai skrunda, pridenkite folija.
Gairės: sviestas, miltai, pienas, druska, muskato riešutas, sūris, džiovinti pomidorai, špinatų lapai, parmezanas, kiaušinis, pipirai, petražolė.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Greiti vištienos blyneliai





Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |

"Raudoni ryžiai"





Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |

Makaronai su lašiša





Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |

Stirniena su spanguolėmis ir bananais





Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |

Ypatingai traški pica





Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |

Kiauliena korėjietiškai





Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |

Gardusis žuvies patiekalas





Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |

Netradicinė lydeka





Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |

Varškės apkepas





Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu





Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |

Bulvinė pica





Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |

Švelni vištiena su levandų medumi





Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |

Troškinti kopūstai pomidorų padaže





Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |

Išvirkštiniai balandėliai





Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |

Voveraitės grietinės padaže





Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |