Įdaryti makaronai
- Ingredientai
15 didelių kriauklės formos makaronų;
2 svogūnai;
2 česnako skiltelės;
1 kiaušinis;
2 morkos;
400 g kalakutienos faršo;
sužiedėjusio batono riekelė;
pusė šaukštelio paprikos miltelių;
3 šaukštai aliejaus;
didesnis indelis konservuotų pomidorų be odelių;
1 šaukštas sviesto;
1 šaukštas miltų;
1 stiklinė pieno;
150 g fermentinio sūrio;
druska;
pipirai.- Gaminimas
-
Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus svogūnus ir česnakus pakepinkite aliejuje. Morkų kubelius 5 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Į faršą įmuškite kiaušinį, įdėkite išmirkusią bandelę, apvirtas morkas, pasūdykite, pagardinkite paprikos milteliais, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir įdarykite makaronus. Į puodą suverskite smulkintus pomidorus su užpilu, pasūdykite ir 5 min. pakaitinkite. Makaronus sudėkite į kepimo formą, užpilkite padažu ir 10 min. pašaukite į orkaitę. Pakaitinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, supilkite pieną, pasūdykite. Kai užvirs, supilkite ant makaronų. Ant viršaus išdėliokite sūrio gabaliukus. Apie 30 min. kepkite 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Gairės: Kriauklės formos makaronai, svogūnai, česnakas, kiaušiniai, morkos, kalakutienos faršas, paprikos milteliai, aliejus, miltai, pienas, fermentinis sūris, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Vaikiška kiaušinienė





Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |

Varškės apkepas su ryžiais





Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu





Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu





Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |

Vištiena su medaus padažu





Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |

Totorių "Azu"





Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |

Žuvies užkepėlė





Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |

Kiauliena su daržovėmis





Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |

Žuvies apkepas





Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |

Įdaryta cukinija





Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu





Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu





Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |

Virtinukai su mėlynėmis





Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |

Bulviniai lizdeliai





Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |

Barankytės su faršu ir sūriu





Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |