• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias savaites pirmosios pasirodžiusios miškuose, lietuviškos voveraitės jau parduodamos ir įprastose parduotuvėse, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Prieš kelias savaites pirmosios pasirodžiusios miškuose, lietuviškos voveraitės jau parduodamos ir įprastose parduotuvėse, rašoma pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA

„Voveraitės yra vieni mėgstamiausių grybų, todėl stengiamės jų pasiūlyti kuo anksčiau. Natūralu, kad pirkėjams svarbu ne tik šviežumas, bet ir gera kaina, todėl kaip ir praėjusiais metais, pirmųjų lietuviškų voveraičių indelis kainuoja 4,49 euro“, – pranešime cituojama „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

Sprendžiant iš tinklo elektroninės parduotuvėje skelbiamų kainų, tokiame indelyje yra 200 g voveraičių. O jų kilogramo kaina yra 22,45 euro. Tokia pati kaina buvo ir panašiu metu pernai.

Beje, kilogramas pievagrybių šiame tinkle pardavinėjamas po 5,96 euro už kilogramą. Taigi voveraitės už pievagrybius brangesnės beveik 4 kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Voveraitės ne tik skanu, bet ir sveika, atkreipia dėmesį „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.

„Jose labai mažai riebalų ir kalorijų. Kartu jos organizmui suteikia geležies, skaidulų ir vitamino A. Šiuose skaniuose grybuose yra netgi vitamino D ir tokių naudingų medžiagų kaip varis, kalis. Tad voveraites įtraukti į savo mitybą tikrai verta. Žinoma, viso patiekalo palankumas sveikatai priklausys nuo kitų ingredientų – ar dėsite tokių priedų kaip grietinėlė, šoninė ir pan.“, – atkreipia dėmesį ji.

REKLAMA

Dar prieš nusprendžiant, pagal kokį receptą ruošite skaniąsias voveraites, jas reikia ir tinkamai paruošti. Pasak J. Sabaitienės, dažnam iškyla klausimas – ar šiuos delikačius grybus reikia plauti.

„Galiu nuraminti – voveraites plauti galima. Tik kadangi jos yra trapios, delikačios, tą reikėtų daryti atsargiai. Geriau ne plauti jas po tekančiu vandeniu, kurio srovė gali aplaužyti trapius grybus, o verčiau jas panardinti į vandenį su druska.

Tereikės kelis kartus lengvai pasukti viską ranka ir nukošus į rėtį jas nudžiovinti ant virtuvinio popieriaus. Jokiu būdu nepalikite voveraičių vandenyje ilgam laikui – taip jos neteks dalies savo švelnaus skonio ir to žavingo traškumo“, – pataria J. Sabaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų