Šefas papasakojo, kaip tinkamai sumušti kiaušinius – ir paaiškėjo, kad mes visi tai darome neteisingai, rašo mirror.co.uk. Mike Hayes pasidalijo trimis patarimais, kurie, jo teigimu, gali padėti kiekvienam virėjui, nepaisant jo įgūdžių lygio.
Savo „TikTok“ paskyroje @stoveandgarden jis pasakojo, kad nereikia kaskart tvarkyti virtuvės, kai mušate kiaušinius, o norint viską padaryti teisingai, tereikia plokščio paviršiaus.
Kiaušinį daužti ant lygaus paviršiaus, o ne į dubens šoną
Mike sakė, kad sudaužius kiaušinį ant lygaus paviršiaus, pavyzdžiui, virtuvės stalviršio, yra daug didesnė tikimybė, kad jis suskils taip, kad jokia lukšto dalelė nepaklius į dubenį ar keptuvę.
„TikTok“ tinkle jis paaiškina: „Esu tikras, kad esate matę, kaip žmonės sudaužo kiaušinį, o jo lukštas taip ir neatsiskiria.
@stoveandgarden #cookinghacks part… I LOST COUNT #cooking #food #cookingtips ♬ original sound - Stove Garden
Tam yra priežastis. Sudaužykite kiaušinį ant lygaus paviršiaus ir tikėtina, kad lukštai nepateks ten, kur jie nepageidaujami. Specialistas taip pat pataria, kaip pagardinti mėsą – siūlo prieskonius suberti į dubenį ir jais ištrinti mėsą, suteikiant papildomo skonio.
„Su kepsniu taip nutinka nuolat, žmonės pagardina maistą, tada įtrina, apverčia ir vėl pagardina. Taip prieskonių indelis nuo nešvarių rankų apsivelia“, – sako jis.
Visas maisto ruošimo liekanas laikyti vienoje vietoje
Trečias patarimas, padėsiantis išlaikyti darbo vietą švarią – Mike siūlo visas maisto ruošimo liekanas laikyti vienoje vietoje. Jo gerbėjams patarimas pasirodė naudingas, o kai kurie nustebo. „Net nežinojau, kad šie patarimai man reikalingi“, – sakė vienas.
O antrasis rašė: „Jei sąžiningai – nesugebu tinkamai sudaužyti kiaušinio, vis patenka lukštų“.
Trečiasis pridūrė: „Negali būti! Sudaužius kiaušinį į dubens kraštą, į tešlą gali patekti lukštų??? Šiandien kai ko išmokau...“.
Tačiau kiti suabejojo, o vienas pakomentavo: „Man tai atvirkščiai. Dauždamas kiaušinį ant lygaus paviršiaus, gaunu daug daugiau lukštų...“.